Siinä kun sunnuntai merkitsee viikon päättymistä, minulle se merkitsee myös viikon alkamista, nimittäin sunnuntaisin käynnistyy aina uusi raskausviikko! Ja nyt niistä 12 ensimmäistä olisi sitten lusittu ja jotenkin sitä hölmösti ajattelee, että ikäänkuin alkuraskauden riskit tipahtaisivat minimiin yhdessä yössä samantien, kun 11+6 vaihtuu lukemaan 12+0.

No, vaikka mieli on sikäli huojentunut, että hienoa kun orastava elämä sisälläni on selvinnyt tähän asti, en silti ole ollut erikoisen huolissani tämän raskauden aikana. Paitsi ehkä ihan ensimmäisinä päivinä positiivisen raskaustestin jälkeen, kun mitään oireita ei vielä selkeästi ollut. Tai tietysti kuukautisten puuttuminen oli hyvinkin selkeä juttu, mutta ensimmäisten päivien ajan oli sellainen pelko, että ne kuitenkin alkavat hetkenä minä hyvänsä. Kuukautiset eivät kuitenkaan alkaneet, vaan sen sijaan alkoi tämä ah niin ihana yököttely, ja kaipa se on pitänyt uskoni tähän raskauteen lujana!

Ja kun 12 viikon etappi on nyt saavutettu, sitä kai tavallaan kuvitteli myös, että ehkä tämä kiusallinen, aaltoileva paha olo häipyisi myös kuin taikaiskusta, kun useimmilla pahoinvointi helpottaa ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen. Joo... ei ainakaan vielä tämä päivä ollut se, kun pahoinvointi loppuu! Poika on vielä heittänyt tänään oikein kunnolla löylyä kiukaaseen ja kakkinut ihan uskomattoman monta kertaa (eilen kakkasi vain kerran, eli ehkä hän kokee nyt tilanteen olevan balanssissa) ja voi hyvänen aika miten voikaan tehdä pahaa, kun aukaisee kunnon hajupommivaipan, nostaa sen sivuun ja siinä välissä pesaisee, kuivaa ja vaipattaa uudestaan sen pommikoneen ja sitten vasta saa heitettyä haisuvaipan pois hajustamasta koko tupaa! Ja kaiken kruunaa se, että sama kuvio toistuu alle vartin sisään!

Eilisen perusteella kuvittelin myös päänsärkyvaiheen jääneen taa. Ei, minulla oli päänsärystä vain välipäivä, ja tänään on taas jomotellut eilisenkin edestä. Eli varmaan tässäkin suhteessa tilanne on balanssissa... Eilen en ehtinyt olla tässä tietokoneen ääressä juuri lainkaan ja sen sijaan vietin aika suuren osan päivästä ulkona, eli ehkä sillä oli jonkunlainen päänsärkyä ehkäisevä vaikutus. En kyllä aio myöntää, että tietokoneella istuminen aiheuttaisi nämä päänsäryt, koska minulla ei ole aikomustakaan tinkiä rakkaasta harrastuksestani, johon sisältyy Facebook, muutamalla tietyllä keskustelufoorumilla notkuminen sekä tämä bloggaaminen :D

Tilasin netistä vähän aikaa sitten itselleni Bola-korun. Eräs ystäväni sai sellaisen lahjaksi ja minuakin alkoi kiehtoa ajatus vatsallani helähtelevästä riipuksesta! En tiedä, uskonko aivan takuuvarmasti siihen, kun syntymättömän vauvan väitetään oppivan tuntemaan korun äänen ja synnyttyään tämä sitten rauhoittuisi korun tuttuun helinään. Korun ostopäätös taisi perustua ennemmin omaan mieltymykseeni helkkyviin asioihin, kuten tuulikelloihin tai vaikkapa sateen ropinaan :) Ja jos ei koru vaikuta tulevaan vauvaan rauhoittavasti, niin itse kuitenkin tykkään hypistellä ja kilkutella korua ja jos minusta se on nautinnollista, niin ei koruun pistämäni eurot tiemmä hukkaan menneet! Eihän sikiö muutenkaan edes vielä pysty korun ääntä kuulemaan moneen viikkoon, mutta silti käytän korua jo nyt omaksi ilokseni :)