Viikko jäljellä laskettuun aikaan ja elättelen tässä pieniä ja varovaisia toiveita, että jotain alkaisi piakkoin tapahtua. Supistusten osalta takana on pari aika hiljaista päivää, mutta tänään tässä iltasella on taas vatsaa kiristellyt ja selkää hieman pakottanut. Aika vaisua toki on vielä, mutta jos se tästä lähtisi vähitellen... tai sitten käy niin, että pitkin yötä jomottelee mutta aamulla olen ainoastaan rättiväsynyt huonosti nukutun yön jälkeen, orastavatkin supistukset ovat tiessään enkä ole lähimainkaan lähdössä synnyttämään.

Tosiasiahan tietysti on, että kyllähän tässä viimeistään parin, kolmen viikon sisällä JOTAIN tapahtuu, tai jos ei muuten niin laitetaan tapahtumaan! Tässä vaiheessa se pari, kolme viikkoa vain kuulostaa loputtoman pitkältä ajalta...

Eilen illalla minua taas jännitti ajatus synnyttämään lähtemisestä, vaikkei eilen illalla edes supistellut juuri lainkaan. Valvoin aika myöhään ja ajatus nukkumaan menemisestä ahdisti, kun olin ihan varma, että edessä on vain sängyssä kieppumista, paikkojen kolotusta ja levottomia ajatuksia - tai vähintään esikoisen järjestämää yöohjelmaa, josta olemme saaneet nauttia jo kolmena yönä tällä viikolla. Tämä on joka toinen yö herännyt itkemään ja on ollut työn ja tuskan takana saada poika nukkumaan omassa sängyssään (tai nukkumaan ylipäätään). Tämä on kyllä rauhoittunut sylissä, mutta poru on alkanut heti, kun tämän koittaa kantaa omaan petiinsä takaisin. Viime yönä tätä ei tapahtunut, ja muutenkin sain nukuttua ihmeen hyvin. Jos meininki jatkuu taas samalla kaavalla, että joka toinen yö nukutaan ja joka toinen valvotaan, ensi yönä olisi taas valvomisen vuoro :P Ja jos nämä illalla alkaneet lievät supistelut jatkuvat läpi yön, niin johan on mahtava yö tulossa.

Aamulla hetken jo murehdin, että koskahan viimeksi vauva on liikkunut. Piti oikein tökkimällä tökkiä tätä vatsaa ja rupesi jo huolestuttamaan hiukan, kun ei mitään vastatöytäisyjä alkanut tuntua. Mutta sitten viimein tunsin vauvan myörivän ja sain huomata hötkyilleeni ihan turhaan :) Vauva ei vain taida olla aamuihmisiä, nyt näin illalla voisin melkeinpä miettiä, että koskahan viimeksi vauva on ollut liikkumatta! Kunpa vain liikesuunta alkaisi pian olla ulospäin, eikä vain tuota edestakaisin vellomista!

Mies näpsi eilen minusta muutaman mahakuvan, laitetaanpa yksi tähän näytille! On kyllä melkoinen pallo, miten sitä oikeasti voi ihmisen kroppa näyttää tuolta, edes raskausajan lopussa?! Ihonmyötäinen paitakaan ei yllä tuosta vatsan alta enää olemaan ihonmyötäisesti :D

 

38 + 6