Maltan tuskin odottaa viikonloppua, kun helteiden on luvattu loppuvan tältä erää! Ulkona ei jaksa olla kovin pitkään kun alkaa heikottaa ja päänsärkykin on piinannut. Paitsi nyt kun tuon kirjoitin, tajusin, että tänään päätäni ei ole särkenyt vähääkään! Uskaltaisiko tässä toivoa, että helteiden väistyessä myös päänsärkyvaihe olisi päättymässä?

En kestä sitä lässytystä, että "ei saa valittaa helteistä kun talvikin oli niin kylmä, nyt pitää nauttia!" Kai sitä nauttisi vaikka tulisilla hiilillä kävelystä, jos se olisi fyysisesti mahdollista. Mutta kun helteillä olo on jatkuvasti vähintään epämiellyttävä, jos ei suorastaan huono, niin mitä nauttimista siinä on? Palan vielä niin helposti, ettei senkään takia viitsi olla auringossa kovin pitkään. Aurinkovoiteillakin vain saa olonsa entistä tahmeammaksi.

Kävin eilen ostoksilla ja vaikkei reissussa vierähtänyt kovin pitkää aikaa, jalkani kuumottivat kauppojen kiertelystä koko illan ja yön kuin kekäleet! Yöllä poika heräsi ja valvotti puolisen tuntia, sitten toisen puolisen tuntia kiepuin hereillä muuten vaan, kun oli kuuma ja jaloissa tuntui epämiellyttävä polte aina vaan. Eikä tuo kuumotus ole sanottavasti helpottanut tänäänkään, vaikken ole käynyt missään ostoskeskuksessa talsimassa.

Yökötys ei ole kokonaan loppunut, mutta se on selkeästi vähentynyt! Yökötys kyllä iskee ihan totutulla hetkellä, eli nälkäisenä sekä syömisen jälkeen, mutta huono olo menee ohi melko nopeasti. Ruokailutottumukset eivät kuitenkaan ole aivan palanneet normaaleiksi, lämpimissa ruuissa tuntuu ikävästi lievä "pakkopullan maku" ja joitain ruokia ei tarvitse kuin ajatella, kun alkaa etoa! Esimerkiksi grillimakkara, hyi olkoon! No, en nyt muutenkaan ole mikään makkaran suurkuluttaja, mutta kyllä sitä normaalisti muutaman kerran kesässä syö ihan mielellään.

No joka tapauksessa, pieniä viitteitä siihen suuntaan on, että paljon mainostettu leppoisa keskiraskaus saattaisi olla minunkin tavoitettavissani lähiaikoina! Vielä kun siihen ajanjaksoon ei tuppaisi enää yhtäkään hellepäivää, voisin olla  "keskiraskaana" vaikka koko kesän ihan mielelläni!