Näin viime yönä unta rakenneultratutkimuksesta. Unessa tutkimus suoritettiin jotenkin merkillisesti niin, että menin yksin johonkin huoneeseen, ja edessäni oli monitori, jossa näkyi sikiö sekä erilaisia mittaustuloksia sun muuta tietoa. Tutkimusta suoritti joku lääkäri tms, mutta tämä oli jossain toisessa huoneessa. Hänen äänensä tuli minun huoneeseeni monitorin kaiuttimista. Omituista vaan, että lääkäri puhui ainoastaan ruotsia, enkä ymmärtänyt hänen lääketieteellisistä ilmaisuista sanaakaan!

En mitään muuta odottanut niin innolla kuin tietoa vauvan sukupuolesta. Viimein, kun vauvan kuva ruudulla näytti siltä, että siitä pystyisi katsomaan sukupuolta, yritin pinnistää kuuloani saadakseni selvää, mitä lääkäri sanoisi sukupuolesta, mutta joko en ymmärtänyt ruotsia tarpeeksi tai sitten lääkäri ei sanonut mitään lapsen sukupuoleen liittyvääkään! Minusta kuva näytti vähän siltä, että vauva olisi tyttö, mutta joku pieni ulokekin siinä näkyi, niin että saattoi se olla poikakin... Sitten tutkimus päättyi, ja olin hirvittävän pettynyt!

Pian huoneeseeni tuli hoitaja päästämään minut pois. Kyselin häneltä, että miksei lapsen sukupuolta kerrottu, kun nimenomaan sen juuri olisin tahtonut tietää? Tämä vain hymyili ja käski minua ottamaan iisisti, mutta minä vain suutuin kahta kauheammin. Kiroilin ja raivosin, että miksei muutenkaan täällä saanut palvelua suomeksi, kyllähän Suomessa nyt pitäisi saada palvelua omalla kielellään!!! Marisin ja jäkätin ja vaadin saada lääkärin tutkimaan vielä sen verran, että sukupuoli selvitettäisiin.

Hoitaja pyysi minua odottamaan hetken ja hän lähti tapaamaan lääkäriä. Jonkin ajan kuluttua tämä tuli takaisin ja toi minulle pienen, vain käyntikortin kokoisen lappusen, jossa oli tekstiä molemmin puolin. Lapussa oli rakenneultratutkimuksesta saatuja tietoja, vauvan mittoja ja ties mitä. Ennenkuin luin lappua edes loppuun, suutuin taas ja huusin hoitajalle, että haluan kyllä edelleen tietää lapsen sukupuolen, etkö voinut äsken kysyä lääkäriltä, että katsooko hän sen vielä vai ei?!

Hoitaja vain hymisteli ja sitten luin lapun loppuun. Ihan viimeisessä kohdassa luki, että lapsen sukupuoli on "nainen"! Hoitaja hymyili maireaa hymyään ja hänen ilmeensä oli sen näköinen, että "no niin, siitäs sait hätähousu" mutta en tajunnut edes pyydellä anteeksi kärsimättömyyttäni, vaan pillahdin onnesta itkuun! Mietin, että tyttöä olin vähän aavistellutkin tulevaksi!

 

Että sellainen uni. Hauska nähdä, pitääkö tuo unen tyttöaavistus paikkansa :D Pitää vaan vielä odotella, rakenneultratutkimus kun on vuorossa vasta heinäkuun lopulla.