Eilen illalla kieriskelin sängyssä enkä saanut unta, vaikka kellokin oli ties miten paljon. Kaikenlaisia tylsiä juttuja pyöri mielessä ja sitten mietin, että minun on nyt pakko keksiä jotain mukavaa ajateltavaa, mihin pääkoppa ehkä rauhoittuisi ja nukahtaisin viimeinkin.

Aloin miettiä, että tämä raskaus on eräänlaista laahustamista etapilta toiselle. Laahustamista siksi, että välillä päivät tuntuvat kuluvan toivottoman hitaasti, ja loppua kohden laahustaminen kuvaa aika konkreettisestikin omaa liikkumistyyliä :D Jos kaikki hyvin menee, viimeiselle etapille on noin puolen vuoden matka ja jos yksistään sinne asti tuijottaa, tulee tunne, että eihän tämä lopu ikinä. Niinpä täytyy miettiä erilaisia välietappeja, joiden kautta puikkelehtia maaliin, jos odotusajan saisi siten tuntumaan lyhyemmältä!

Oikeastaan, puoli vuotta ei siinä valossa kuulosta enää lainkaan pahalta, jos miettii, minkä verran odotusta oli luvassa alun perin! Kolmisen kuukautta on jo takana, ja siinä on sivuutettu niin ensimmäisen neuvolakäynnin, ensimmäisen ultraäänitutkimuksen kuin 12. raskausviikonkin merkkipaalut! Seuraava, tavanomaista neuvolakäyntiä odotetumpi väli"pysäkki" taitaa olla rakenneultratutkimus - ja lapsen sukupuolen selviäminen! Siitä sitten muutaman viikon kuluttua ollaan sen verran pitkällä, että vaikka synnytys jostain syystä käynnistyisi ennen aikojaan, lapsella on mahdollisuus selviytyä! Sokerirasituskoekin on edessä jossain vaiheessa, ajankohtaa ei vain ole vielä sovittu, eli se saattaa kiilata muiden etappien edelle.

Kunhan raskauden kaksi kolmannesta ovat ohi, on vielä aika pitkä matka edessä. Täytyy varmaan tempaista hatusta joitain kiintopisteitä siltä väliltä... no isänpäivä nyt ainakin on marraskuussa! Ja yksi läheisimmistä ystävistäni saa esikoisensa loka-marraskuun taitteessa. Ja kun näitä "merkkipäiviä" aletaan oikein kaivaa, onhan meidän hääpäivämmekin syyskuussa ja miehen kesäloma elokuussa. Johan löytyy monenlaista mukavaa odoteltavaa, ennenkuin ollaan lähelläkään joulukuuta. Ja nythän minä sen muistin: kaikista etapeista ja merkittävistä päivistä ensimmäinen, ennen rakenneultraakaan on erään toisen hyvän ystävän synnytys noin kuukauden kuluttua - sitten saan takaisin äitiysvaatteeni, jotka ovat hänellä lainassa!