Emme ole hirveästi päitämme vaivanneet sillä, että mitä kaikkea (taas) pitäisi hankkia, kun taloon tulee vauva. Lähinnä se johtuu tietysti siitä, että oleellisimmat asiat ovat täällä jo valmiina! Vaatteetkin käyvät toiselle pojalle ihan sellaisenaan. Muutamia vaatteita olen kyllä hankkinut, koska esikoiselle saimme pienimpiä kokoja lainaksi, ja niinpä niitä ei nyt sitten hirveästi ole omasta takaa. Sen sijaan jotain kokoa 60-70 cm on runsain mitoin, kun useimmat vauvalahjaksi vaatteita tuoneet olivat ottaneet varman päälle ja toivat hieman reilun kokoista päälle pantavaa :)

Ostin tuttavalta jo kauan sitten lastensängyn. Mies sai sen viimein kunnostettua, tai kyllähän se kunnossa oli, mutta käytössä naarmuuntunut jne, niin mies hioi ja lakkasi sen. Eilen kävimme ostamassa sänkyyn sopivan patjan ja nyt pitäisi enää saada aikaiseksi tuoda sänky pojan huoneeseen! Plus sitten tietysti se, että opetamme pojan nukkumaan siinä sängyssä pinnasängyn sijaan... No, onhan tässä vielä jokunen kuukausi aikaa.

Tällä hetkellä suurin murheenkryyni on vaunujen hankinta. Meillä on uutena hankitut yhdistelmärattaat, joissa ei ole mitään vikaa, mutta joku ratkaisu pitäisi keksiä, jos mielin käydä edes pienillä vaunulenkeillä vauvan kanssa niin, että esikoinenkin tulee mukaan hengaamaan.

Edullisin ratkaisu lienee ns. seisomalauta, johon esikoinen pääsisi kökkimään vaunuttelujen ajaksi. En vain tiedä, saako meidän vaunuihimme sellaista, vai onko kenties jotain "sopii kaikkiin malleihin" -ratkaisuja? Jos nyt tarkkaan mietin, en edes muista koskaan nähneenikään mitään seisomalautaa, eli en oikein osaa ajatella, miten se käytännössä toimii. Jaksaako noin kaksivuotias nassikka seisoskella sellaisen päällä, vai pyrkiikö koko ajan omille teilleen? Onko sellainen kapine kovin kiikkerä hiekkatiellä, varsinkin lumen peittämällä sellaisella?

Meillä on sellainen tilanne, että vaunujen kanssa ei tulla tekemään mitään kaupassa tai muilla asioilla käyntejä, koska kotoamme katsoen MIKÄÄN ei sijaitse kävelymatkan päässä. Vaunuja tarvittaisiin siis ainoastaan vauvan nukuttamiseen ulkona. Ja tulevat vaunulenkit eivät taida pituuksillaan päätä huimata, koska esikoinen tuskin viihtyy mukana istuksimassa tai varsinkaan seisoskellen kovin pitkään.

Sitten taas, jos lähden yksin kahden tenavan kanssa asioille, millaiset vaunut olisivat kätevät käsitellä yhden ihmisen voimin? Mahtuvatko jotkut tuplavaunut autoon mitenkään päin, entä ovatko painavia? Onko sellaisia, mihin saisi samanaikaisesti kiinni vauvan turvakaukalon sekä esikoisen istumaan? Tosin kotioloissa tuollainen taitaisi olla turha, en kai nyt vauvaa lähde ulos viemään päiväunille turvakaukalossa. On toki isommissa kaupoissa ostoskärryjä, joissa on sekä kaukalo vauvalle että lastenistuin vähän isommalle. Mutta entäs sitten nämä pienet marketit, jotka tässä sijaitsevat lähinnä kotiamme... Entä onko soveliasta jättää parivuotias yksin autoon esim. siksi aikaa, kun kipaisee itse hakemassa vaikka apteekista jotain pientä???

Iso huokaus!

Eilisellä patjanhakureissulla silmäilin pikaisesti erään liikkeen vaunutarjontaa ja silmiin osui vaunut, joissa oli koppa vauvaa varten ja vieressä "penkki" isompaa lasta varten. Hintaa oli pitkälti yli 500 euroa, olisikohan turhan kallis investointi lyhykäisiä vaunukävelyitä varten?!

Pitäisi varmaan ensin selvittää, saako meidän vaunuihimme sitä seisoma-alustaa ja jos sellainen ei ole kovin kallis, ehkä hankimme sellaisen ja testaamme, jaksaako esikoinen kulkea siinä mukana. Ja jos siitä ei tule mitään, mietimme ehkä jotain uutta vaunupeliä, johon esikoinen sopii istumaan. Niin, ja ihan ensin on varmaankin selvitettävä se, suostuuko tulokas vaunuissa edes nukkumaan :D Tai ainakaan vaunuissa, joita ei joku jatkuvasti pidä liikkeessä! Eihän tietenkään silloin kannata uusiin vaunuihin tiemmä satsata, jos niille ei ole kunnollista käyttöäkään. En taida ainakaan talvipakkasilla vaivautua pukemaan kahta pirpanaa lähteäkseni vaunuttelemaan ulos, jos lopputuloksena on rääkyvä vauva ja kiukutteleva parivuotias.