On se kumma, kun arkipäivät tuntuvat matelevan, ja silti tuntuu, kuin olisin yhtä päätä kirjoittamassa tänne, että TAAS käynnistyy uusi raskausviikko! Enpä olisi uskonut, että ensimmäiset "maagiset" 12 viikkoa ovat takanapäin aivan kuin käden käänteessä, ja nyt siitäkin on kulunut pari viikkoa. Hienoa, ei muuta kuin sama tahti jatkossakin, niin eipä aikaakaan kun vauva on maailmassa!

Vai onko? Eräälle kaverilleni jokin aikaa sitten kävi surullisesti, kun hänen vauvansa kuoli kohtuun vain muutamia viikkoja ennen laskettua aikaa. Se saa kummasti muistamaan, että kaikenlaista voi sattua, oli raskausviikkoja takana miten vähän tai paljon tahansa. Mutta en suihkaan stressaa turhia, vaan koitan olla toiveikas, vaikka yleisesti ottaen olen elämässä taipuvainen ajattelemaan asioista vähän liiankin helposti siihen tyyliin, että "pessimisti ei pety".

Mutta valitettavasti optimisti joutuu joskus pettymään, nimittäin en olekaan päässyt päänsärystä eroon. Pari hyvää päivää tässä välissä oli, mutta tänään särki päätä hieman heti herätessä ja nyt, kun pitäisi pian suunnata nukkumaan, päätä särkee taas. Viime yön superhuonoilla yöunilla saattaa toki olla vaikutuksensa ja/tai sitten olen ollut viikonlopun aikana liikaa auringonpaisteessa. Niin, ja ulkolämpötila on vielä tänäänkin hiponut 30 astetta eikä sisätiloissakaan ole suinkaan palella tarvinnut!

No, vielä ei tiedä, onko minulle luvassa parempia yöunia lähipäivinä, mutta onneksi edes kelin pitäisi viiletä. Samalla soisin pääseväni eroon tästä ärsyttävästä turvotuksesta, kun sormet tuntuvat kankeilta pötköiltä ja jalanpohjatkin ovat jotenkin kummallisen pinkeät. Viime yönäkin taas tuskailin kuumottavien ja jomottavien jalkojeni kanssa, ja pelkäänpä, että sama kärvistely on edessä, kun kohta painun petiin.

Viikonlopun aikana tapasin raskaana olevan ystäväni. Hän piteli vatsaansa ja huokaili: "Se olisi sitten viikko 35!" Siinä rinnalla oma 15 viikkoani kuulosti aika laimealta ja tajusin, että vaikka aika tähän asti on tuntunut kuluvan kuin siivillä, niin johan on vielä koko joukko viikkoja jäljellä! Ja kun ajattelee asian sitä kautta, että kuinka paljon on vielä aikaa jouluun, niin onhan siihen nyt vielä pieni ikuisuus :D

Mutta nyt nukkumaan, niin on taas yksi päivä vähemmän odotusta jäljellä.