Viime viikko kului kuin siivillä, kun ystäväni oli tyttärensä kanssa käymässä, ja viikonloppu meni vanhempieni luona. Lisäksi mies piti eilisen töistä vapaata, niin että saimme viettää vähän pidennettyä viikonloppua ja nyt on tästäkin viikosta sopivasti nipsaistu pois yksi tylsä arkipäivä!

Poika vain on flunssassa, mikä on hieman verottanut yöunia, mutta muuten meninki on totutunlaista. Maha kasvaa ja olo on hyvin vaihtelevainen, viikonloppuna oli aika heikko olo, kun taas tänään on ollut ihmeen siedettävä, jopa hyväkin fiilis!

Tänään kävin neuvolassa taas. Viikonlopun heikotuksen ja huimauksen taisi selittää uudestaan tipahtanut hemoglobiinilukema, se oli nimittäin vain 102 :( Neuvolasta sain ilmaiseksi purkin Retafer-rautavalmistetta, ja nyt otin sen ihan ilolla vastaan ja suorastaan toivon, että se pistäisi vähän pakkia sekaisin, kun ummetus on ollut sitä luokkaa että hermot menee! Voi miten olisikaan ihanaa pitkästä aikaa, kun ei tarvitsisi p*skaa vääntää silmät tapilla :D

Muuta kummallista neuvolassa ei sitten oikeastaan ollutkaan. Sf-mitta huiteli taas jossain yläkäyränkin yläpuolella, mutta neuvolatäti oli sitä mieltä, että lapsivettä on runsaasti ja vauva siellä letkeästi kelluu, eikä ole vielä yhtään laskeutunut lähtökuoppiinsa. Ja tämä vauvan sijainti "ylähäällä" paremminkin selittää vatsan koon, eikä suinkaan se, että vauva olisi jotenkin mielettömän iso. Joskin odotettavissa ilmeisesti on esikoista isompi vauva kuitenkin, mutta eipä tuo painanutkaan kuin 3,3 kiloa syntyessään. Tokihan se kiva olisi, ettei toinen vauva nyt mitään kiloa enempää painaisi kuitenkaan esikoiseen nähden :D

Oma paino sen sijaan ei ollut noussut viime neuvolakäynnistä, ja tätä minun oli äärimmäisen vaikea uskoa! Kun kaverini oli käymässä, satsasimme todella huolellisesti hyviin ruokiin sekä herkkuihin! Ja samaa olen harrastanut jo hyvän aikaa ennen kaverini vierailuakin... Mihin ihmeeseen kaikki syömäni ruoka ja nanna muka on mennyt? Kun tuntuu, ettei tuolta peräpäästä tule edes jätöksiä ulos :P Enkä tosiaan ole liiemmin liikuntaa harrastanut. Josko siinä sitten kuluu energiaa, kun tätä megamahaa kanniskelee ympäriinsä ja vähän väliä on myös n. 12-kiloinen poika kanniskeltavana myös!

 

Tänään sain ihania uutisia, kun hyvä ystäväni ilmoitti synnyttäneensä tyttövauvan tänä aamuna :) Muuten päivä oli lähtenyt käyntiin vähän kangerrellen, kun poika heräsi totuttua aikaisemmin ja oli vielä melko pahantuulinen heti herättyään. Lisäksi tämä hyödynsi tehokkaasti viikonloppuna oppimaansa "ei"-sanaa vähän joka asiaan. Sitten, kun luulin päivän asettuneen jotenkin uomiinsa, toinen kissoistamme onnistui hiekkalaatikkokäynnin jälkeen tuhrimaan kakkaa pitkin pesuhuonetta, sitä kun oli takertunut peffaan ja tassuihin, ja siinäpä minulle riitti ihanaa siivousta pitkäksi aikaa... Niinpä oli kiva saada päivän sekamelskan keskelle iloisia vauvauutisia! Kunpa vain pääsisin pian itse lähettämään kavereille ja sukulaisille tekstiviestejä, joissa ilmoitan meille syntyneestä (poika)vauvasta :)