Olimme yrittäneet saada raskautta alulle joulukuulta saakka, enemmän tai vähemmän tosissamme. Tai toki tosissamme sikäli, että meille on ollut selvä juttu, että haluamme toisenkin lapsen, mutta sitä varsinaista yritystä ei sentään hampaat irvessä alettu toteuttaa.

Esikoinen aikanaan sai alkunsa heti ensimmäisestä varovaisesta yrityksestä, joten siinä valossa meillä oli ehkä vähän liiankin suuret luulot siitä, että toisenkin lapsen kanssa kävisi samoin. No ei käynyt. Mutta kun yritys nro 4 oli takanapäin ja viikonloppu oli tuloillaan eikä menkkoja kuulunut, piti varmuuden vuoksi tehdä raskaustesti, vaikka tiesin, ettei se ehkä näin aikaisin mitään näyttäisi, vaikka olisi tärpännytkin. Illalla oli tarkoitus mennä saunaan ja pitihän se varmistaa, että uskaltaako huoletta nauttia saunasiideriä!

Tein Predictor-merkkisen testin ja ensin tulos näytti siltä, että saisin rauhassa ryystää saunajuoman ja vaikka toisenkin, kunnes testin toiseenkin lokeroon näytti piirtyvän hailakaakin hailakampi viiva! En kuitenkaan voinut olla varma, että tuijotinko nyt niin kutsuttua haamuviivaa vai pelkästään sitä paikkaa, johon viivan kuuluisi ilmestyä? Oli lisäksi aprillipäivä, tämähän on harvinaisen huonoa pilaa! Ajelin vielä samana päivänä apteekkiin ja ostin Clearbluen digitaalisen raskaustestin. Eipähän tarvitsisi huomenna tuijottaa olemattomia viivoja, kun testi kertoisi selvällä suomen kielellä, olenko raskaana vai en. Päätin illalla vielä kuitenkin juoda saunassa yhden pienen siideritölkillisen ja lausuin miehelleni juhlavasti, että huomenna teen uuden testin ja jos se on positiivinen, niin tämä olkoot sitten viimeinen siiderini pitkiin aikoihin!

Seuraavana aamuna painelin heti herättyäni vessaan testiä tekemään. Testimateriaalia saisin käyttää kunnon tujua aamupissaa, jossa toivoin olevan raskaushormonia sakeanaan. Ja ilmeisesti sitä olikin, sillä hyvin pian testin näyttöön ilmestyi teksti Raskaana 1-2 (eli testi ilmoitti, montako viikkoa sen mukaan hedelmöityksestä on). Hyppelehdin testipuikko kädessä makkariin ja herätin miehen katsomaan tulosta. Mies oli sen näköinen, ettei hän herättyäänkään tajunnut, oliko edelleen sittenkin unessa.

Raskausviikkoina ilmaisten oli siis viikko 3 + 6. Monen monituista raskausviikkoa häämötti edessäpäin, ja sinä iltana en enää nauttinutkaan saunassa siideriä, vaan oli aika siirtyä laimeampiin aineisiin!