Kävimme tänään ostamassa tuplavaunut. Olisimme alunperin halunneet sellaiset peräkkäinistuttavat, mutta niistä ei oikein löytynyt sopivia. Tai muuten olisi löytynytkin, mutta halusimme ehdottomasti ilmarenkain varustetut vaunut, eikä kennorenkaita. Tämä siksi, että ilmarenkaat ovat paremmat hiekkateillä, ja tässä kotimme liepeillä ei oikein muunlaisia teitä olekaan. Oli kyllä yhdet vaunut, joissa olisi ollut ilmarenkaat, mutta sille himmelille olisi tullut hintaa sellaisen tonnin verran, ja se olisi kyllä ollut jo aivan liikaa!!!

Lopulta päädyimme valitsemaan Carena Double Swing -vaunut. Koitin ensin metsästää tuollaisia käytettyinä, mutta vastaan tuli vain sen verran vanhaa vuosikertaa, että niissäkin oli kennorenkaat. Päätimme sitten ostaa vaunut uusina, eipä tässä kuitenkaan vauvalle tarvitse kaikkea mahdollista olla ostamassa, kun esikoisen jäljiltä meiltä löytyy jo melkein kaikki oleellinen. Ja nämä Carenat olivat edullisimmasta päästä. Sattuivatpa muuten olemaan tarjouksessa siellä liikkeessä, mihin matkasimme! Päädyin valitsemaan punaiset vaunut, siitäkin huolimatta, että tulevat kahden pojan käyttöön :D (Ellei tulokas järjestä yllätystä olemalla tyttö.) Olisin muuten valinnut musta-harmaat, mutta punaisen vaunukopan sai melkein yli puolet halvemmalla kuin mustan (se punainen oli joku menneen kauden väri, siksi halvempi), niin otin sitten koko paketin punaisena. Paremmalta se minusta näyttää kuin punainen vaununkoppa musta-harmaissa rattaissa. Enkä minä pidä kirkkaanpunaista minään "tyttöjen värinä", niin että olen tuohon vaunuostokseen todella tyytyväinen!

Samalla reissulla ostin myös lelukaaren, jota voin pitää sitterin yläpuolella. Esikoisen ollessa vauva meillä oli sellainen kaari lainassa. Olisi vain pitänyt ostaa oma jo tuolloin ;) Se oli nimittäin varsinainen aikansa hittituote, kun poika oppi ymmärtämään lelukaaressa roikkuvien esineiden päälle! Sitten hän viihtyi hetkisen sitterissä leluja ihmetellen ja huitoen, ja itse pystyin sillä aikaa valjastamaan molemmat käteni johonkin kotiaskareeseen, kun ei tarvinnut koko aikaa roudata poikaa sylissä pitääkseen tämän tyytyväisenä!

Lisäksi ostin vielä alusta hoitotasoa varten. Hoitopöytähän meillä on jo vanhastaan, mutta lisäksi hoitotaso tulee olemaan pinnasängyssäkin, niin ei tarvitse vauvaa kanniskella talon päästä päähän, jos/KUN yöllä tarvitsee vaihdella vaippoja. Tuo pinnasängyn hoitotaso ei ehtinyt juurikaan olla esikoisella käytössä, kun öisten vaipanvaihtojen tarve lakkasi suunnilleen juuri siinä vaiheessa, kun poika siirtyi nukkumaan äitiyspakkauslaatikosta pinnasänkyyn. Niinpä ei siihen tasolle tullut mitään erillistä alustaakaan hankittua.

Nyt en sitten keksikään, mitä enää tarvitsisi vauvalle hankkia! Ainoat ennen vauvan syntymää suoritettavat pakko-ostokset vauvanvaippoja lukuunottamatta ovat oikeastaan minua varten, kun pitää muistaa hommata valmiiksi liivinsuojia, terveyssiteitä ja sen sellaista.

Harmi vaan, että ostosreissuille on silti lähdettävä vielä ennen joulukuuta, nimittäin joululahjoja ostamaan. Ei kyllä yhtään huvittaisi. Muutenhan ostoksilla käyminen on minusta ihan mukavaa, mutta poika on vähän turhan kärsimätön kauppakaveri, ja vaikka pääsisin shoppailemaan ihan yksikseni, ei tämän mahan ja näiden kaikkien kiristelyjen, kolotusten ja vessahätien kanssa oikein innostaisi lähteä minnekään kauppoihin vaappumaan...